zondag 10 februari 2013


Makkelijke maar verrukkelijke tomatensoep


Benodigdheden:

1-1,5 liter water (afhankelijk van de grootte van de aardappels)

Scheut olijfolie

2 aardappels, geschild in blokjes

1 kg tomaten, in vieren zonder aanzet

1 ui, geschild en klein gesneden

2-3 bouillonblokken (groente-)

1 teentje knoflook, fijngesneden

Snufje suiker, zout, peper, chilivlokjes, oregano

Bieslook, peterselie, basilicum naar smaak (vers of uit vriezer)

· Fruit de ui in de olijfolie met de knoflook, een klein beetje zout en peper en een snufje chili uit de chilimolen. Doe hier een snufje oregano bij.

· Doe het water in de soeppan

· Bouillonblokjes erbij

· Uien erbij

· Tomaten en aardappels erbij

· Voeg hierbij wat bieslook en peterselie toe. Voor de liefhebber: knip 2 tot 3 blaadjes basilicum fijn boven de soep

· Peper en zout erbij, snufje suiker toevoegen

· Aan de kook brengen, ongeveer 20 minuten zachtjes laten koken

· Vuur uit, soep met staafmixer fijn maken

· Voor de 'groene vleug' (het oog wil ook wat) nog een heel klein beetje peterselie en bieslook erbij

Eetsmakelijk.

Aanvullingen:

· Je kunt een lepeltje slagroom door een kom soep doen!

· Voor een wat pittiger soepje iets meer chili er in en de uien met een beetje kerrie fruiten

· Heb je nog een half potje gegrilde paprika staan? Snij de paprika van te voren in stukjes, laat het mee koken in de soep. Dan heb je een heerlijke paprika-tomatensoep.

· Ik vries altijd een deel in, voor als je een keer laat thuis bent en geen zin hebt om te koken. Soepstengel erbij waar je Coburgerham omheen wikkelt. Lekker!

Geen opmerkingen: