Benodigdheden:
1-1,5 liter water (afhankelijk van de grootte van de aardappels)
Scheut olijfolie
2 aardappels, geschild in blokjes
1 kg tomaten, in vieren zonder aanzet
1 ui, geschild en klein gesneden
2-3 bouillonblokken (groente-)
1 teentje knoflook, fijngesneden
Snufje suiker, zout, peper, chilivlokjes, oregano
Bieslook, peterselie, basilicum naar smaak (vers of uit vriezer)
· Fruit de ui in de olijfolie met de knoflook, een klein beetje zout en peper en een snufje chili uit de chilimolen. Doe hier een snufje oregano bij.
· Doe het water in de soeppan
· Bouillonblokjes erbij
· Uien erbij
· Tomaten en aardappels erbij
· Voeg hierbij wat bieslook en peterselie toe. Voor de liefhebber: knip 2 tot 3 blaadjes basilicum fijn boven de soep
· Peper en zout erbij, snufje suiker toevoegen
· Aan de kook brengen, ongeveer 20 minuten zachtjes laten koken
· Vuur uit, soep met staafmixer fijn maken
· Voor de 'groene vleug' (het oog wil ook wat) nog een heel klein beetje peterselie en bieslook erbij
Eetsmakelijk.
Aanvullingen:
· Je kunt een lepeltje slagroom door een kom soep doen!
· Voor een wat pittiger soepje iets meer chili er in en de uien met een beetje kerrie fruiten
· Heb je nog een half potje gegrilde paprika staan? Snij de paprika van te voren in stukjes, laat het mee koken in de soep. Dan heb je een heerlijke paprika-tomatensoep.
· Ik vries altijd een deel in, voor als je een keer laat thuis bent en geen zin hebt om te koken. Soepstengel erbij waar je Coburgerham omheen wikkelt. Lekker!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten