dinsdag 17 september 2013

Workshop taarten maken voor kids, wat was dat leuk!

Wat is dat toch leuk om te doen, het begeleiden van een kinderfeestje 'taarten maken'.
Mijn vriendin had heel veel voorbereidingen getroffen en een uur voor aanvang hebben we de laatste dingen op orde gebracht, tafel gedekt, botercreme gemaakt, versieringen in bakjes etc.
De meiden (9 in totaal) hebben eerst pannekoeken gegeten, toen cadeautjes uitgepakt en daarna konden ze aan tafel plaats nemen. Alleen de basis was er, een taart die al doorgesneden was.
Ze moesten 'm zelf helemaal beleggen en versieren en dat was dus dikke pret.
Slagroom met aardbeien, botercreme of jam ging er tussen en op de taart ging botercreme, fondant, suikerdecoraties, hageltjes, chocoladestift en suikerparels.
Ze hebben alles zelf bedacht dus de meest wilde en leuke creaties kwamen voorbij.... Met bloemen, met harten, een overdaad aan hageltjes en parels en er zaten hele artistieke bij die op de foto zo in een kunstmuseum konden. Ze waren er heel geconcentreerd mee bezig en het duurde dus best wel even voordat ze er mee klaar waren.
Daarna ging de film aan en konden ze met een chipje in de hand even bijkomen van hun kunstzinnige uitspattingen. Wij hadden toen de tijd om de  taarten netjes op zilveren taartkartonnetjes te zetten en in te pakken in folie met een grote strik er om heen. Niks leuker natuurlijk dan thuiskomen na een feestje met een fantastische taart in de hand ! Al met al, een heel geslaagd feestje.
Zeker voor herhaling vatbaat! Dank je wel lieve Petra dat ik mee mocht doen!

Geen opmerkingen: