vrijdag 12 juli 2013

BRAZILIAANSE RUNDVLEESSCHOTEL (Van Jootje)
Ingredienten

  • 600 gr runderlappen in blokjes gesneden
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 2 theelepels sambal
  • 4 rode uien, elke ui in 8 parten snijden
  • 75 gr boter
  • 1 tl kruidnagelpoeder
  • 1 tl tijm
  • 2 el tomatenpuree
  • 1/8 ltr slagroom
  • 1 vleesbouillon tablet

  1. Verwarm de oven voor op 160 gr C.
  2. Verhit de boter in een braadpan
  3. Braad het vlees aan
  4. Kruiden toevoegen
  5. Groenten toevoegen en 4 minuten meebakken
  6. Sambal toevoegen en alles goed omscheppen
  7. Tomatenpuree, 3 dl water, slagroom en het bouillontablet verkruimeld toevoegen
  8. Meng alles weer goed door en breng het prutje aan de kook
  9. Giet het over in een ovenschaal en dek af met folie
  10. Laat het in het midden van de oven 3 uur lang garen

Met rijst en sla / boontjes is dit lekker! Het is lang geleden dat we dit gegeten hebben bij Jolanda, maar het was erg lekker en dus zeker de moeite waard om te delen!

Bron: van Jolanda!






Geen opmerkingen: